Menu
Jsme na Facebooku

aktuality

V této části najdete nejrůznější novinky, "objevy" a výzkumy ze světa výživy. Pokud to budu považovat za důležité, doplním texty i vlastním komentářem. Uveřejnění textů neznamená, že se s nimi vždy ztotožňuji.

Pivo pro zdraví a bez tloustnutí? | 22. 02. 2012

Britský lékař George Philliskirk se zabýval výzkumem prospěšnosti piva na lidské zdraví. Došel k názoru, že pivo je konzumace piva je zdraví prospěšnější než konzumace vína. Je to proto, že pivo obsahuje velké množství vitamínů a rozpustnou vlákninu.

více informací...

Hubnutí bez diet podle amerických studií | 16. 10. 2011

Podle amerických vědců není potřeba k hubnutí žádných drastických diet. K úspěchu při hubnutí stačí dodržovat jednoduché desatero.

více informací...

Posedlost zdravými potravinami | 11. 02. 2011

Mnoho žen podléhá mediálnímu tlaku, které se nás snaží přesvědčit, že jen štíhlý člověk může být úspěšný. Utvrzují je v tom i dokonalé fotografie dokonale štíhlých celebrit. Snaží se pak vypadat podobně, stravovat se extrémně zdravě a svou postavu řeší více, než je žádoucí.

více informací...

V dětské stravě je až čtyřikrát více soli než je doporučeno | 09. 12. 2010

Průzkum stravovacích zvyklostí a jídelníčku dětí ve věku do tří let, který v polovině roku uskutečnilo Poradenské centrum Výživa dětí v Praze, odhalil čtyřnásobný nafbytek soli v dětské stravě.

více informací...

Návalům a pocení při menopauze lze předejít zdravou stravou | 15. 11. 2010

Pokud si zralé ženy chtějí uchovat pevné zdraví a energii, je nejvyšší čas přejít na zdravý životní styl ještě před padesátkou. Rizika a příznaky spojené s menopauzou sice úplně nezmění, ale vhodnou stravou mohou mnohým problémům předejít nebo je alespoň hodně omezit.

více informací...

Vláknina - důležitá složka stravy | 03. 11. 2010

Vláknina, nestravitelná část zeleniny, ovoce a dalších potravin, se stala populární jako užitečný pomocník při hubnutí. Sama o sobě je v podstatě bez energie a dokáže dobře zasytit. Vědci však postupně objevují i její další pozoruhodné vlastnosti.

více informací...

Překyselení organismu prý může za většinu onemocnění | 18. 10. 2010

Překyselení organismu je v dnešní době stále velmi podceňováno. Podle posledních výzkumů je právě tento problém důvodem rozvoje většiny nemocí. Někteří specialisté dokonce tvrdí, že v podstatě není onemocnět, dokážeme-li udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu.

více informací...

Zažeňte podzimní depku jídlem | 11. 10. 2010

Podzimní splíny a "depky" přepadají s ubýváním světla kdekoho. Příčinou bývá jak zamračená či šedivá obloha, tak i tma, která nás vyprovází na cestě do práce i z práce. Docela účinně jde proti podzimním splínům bojovat vhodnými potravinami.

více informací...

Jídlo z rychlého občerstvení se ani po 137 dnech nezkazilo | 25. 09. 2010

Jak „zdravé a neškodné“ je jídlo z fast foodů se rozhodla ověřit newyorská umělkyně Sally Daviesová triviální zkouškou. Letos 10. dubna si v pobočce řetězce McDonald's koupila klasické menu Happy Meal – hamburger a hranolky. Jídlo však nezkonzumovala, ale doma v kuchyni ho volně položila na tác. Každý den pak fotografovala proměnu tohoto pokrmu. Ani po 137 dnech se však nedočkala žádné závratné změny.

více informací...

Velký obvod pasu zvyšuje riziko nádoru střeva | 19. 09. 2010

Karcinom tlustého střeva ohrožuje stále více lidí, mnoho z nich v důsledku onemocnění umírá, a to především kvůli pozdní diagnóze. Jedním z klíčových faktorů, které mohou výrazně ovlivnit výskyt rakoviny, je složení stravy. U lidí, kteří jedí nezdravě a tloustnou, se s každým přibraným centimetrem v pase zvyšuje riziko výskytu nádoru tlustého střeva.

více informací...

Čokoláda prospívá srdci | 08. 09. 2010

Milovníci kvalitní čokolády se mohou radovat. Vědci totiž přišli s tvrzením, že u lidí, kteří pravidelně konzumují kvalitní čokoládu, se nemoci srdce a cév vyskytují až o polovinu méně než u lidí, kteří čokoládu nejí. Platí však pravidlo, čím kvalitnější čokoláda, tím lépe.

více informací...

Barevné potraviny při hubnutí | 20. 08. 2010

Náladu člověka dokážou pozitivně i negativně ovlivňovat barvy a podobný vliv má i barevné ovoce a zelenina. Jaké barvy tedy na talíř vybírat a jak nás ovlivňují?

více informací...

Díky pohybu lépe ovládnete hlad a pocit nasycení | 13. 08. 2010

Brazilští vědci prokázali, že cvičení zvyšuje pocit sytosti a že osoby, které pravidelně cvičí, spálí nejen více energie, ale mají také dříve pocit sytosti a zkonzumují menší porce.

více informací...

Vyhledávání
Kontakt

Mgr. Leona Meindlová
Seifertova 57, Jihlava 586 01
+420 565 551 111
+420 606 944 656
e-mail: leona@hubnuti4you.cz

Individuální jídelníček přesně na míru

edited by N.E.S.P.I.