Menu
Jsme na Facebooku

aktuality

Čokoláda prospívá srdci | 08. 09. 2010

Účinná je jenom čokoláda obsahující více než padesát procent kakaa. Milovníci bílé a mléčné čokolády mají smůlu - tyto druhy žádný příznivý účinek nemají.

Profesor Jonathan Hodgson z University of Western Australia tvrdí, že flavonoidy přítomné v kakau, ale také třeba čaji či některých druzích zeleniny a ovoce, chrání tělo před vážnými chorobami. On sám doporučuje každému konzumaci asi dvaceti až třiceti gramů kvalitní čokolády třikrát týdně. Toto množství nijak negativně nepřispěje k obezitě, neohrozí velkou mírou nasycených mastných kyselin, ale dodá velké množství antioxidantů buňkám, které jsou tak chráněny před volnými radikály.

...návrat zpět

Vyhledávání
Kontakt

Mgr. Leona Meindlová
Seifertova 57, Jihlava 586 01
+420 565 551 111
+420 606 944 656
e-mail: leona@hubnuti4you.cz

Individuální jídelníček přesně na míru

edited by N.E.S.P.I.